fpf_20120326_website_jolanda_knook003_banner.jpg

JOLANDA KNOOK

In april 2012 begon ik aan een avontuur. Mijn passie voor het puzzelen met ruimtes werd een eigen onderneming: Jolanda Knook Interieurvormgeving. En ineens zijn er vele jaren verstreken! De tijd gaat inderdaad snel als je plezier hebt in wat je doet. “Maar wat doe je dan allemaal, Jolanda?” Leuk dat je het vraagt.

Het begint met een gesprek bij je thuis. Vrijblijvend uiteraard. Over die keuken die je zo graag anders wilt. Een royaal kookeiland. Nieuwe wandkasten. Meer daglicht. Een heerlijke vensterbank op maat voor onder het raam in je woonkamer. Eindelijk je eigen draai aan je huis geven. Tijdens dit gesprek beoordeel ik de situatie en formuleer ik je wensen zo helder mogelijk. Samen stellen we een voorlopig programma van wensen en eisen op. Een verbouwing vraagt tenslotte een gedegen aanpak. Niet één nacht ijs. Na de groei van interesse mail ik je een offerte.   

Als de offerte door jou akkoord is bevonden werk ik verschillende indelingsvoorstellen uit. Let op, dit is een gaaf onderdeel van mijn vak. Je zult verrast zijn hoe jullie woning ineens wèl instagramwaardig kan zijn. En dan maak ik het nog moeilijk ook door meerdere opties op tafel te leggen. Ik vertelde het al, puzzelen met ruimtes, ik kan het niet laten. Als de ohhh’s en ahhh’s zijn gaan liggen bespreken we de schetsvoorstellen en komen tot een uiteindelijke keuze. Vervolgens presenteer ik je het definitieve ontwerp. Met plattegrond-, aanzicht- en 3D-tekeningen, sfeerimpressies en materiaalstalen laat ik je alle hoeken van de kamer zien. 

Tijdens het project werk ik nauw samen met professionals als architecten, aannemers, interieurbouwers en meubelzaken, waarna ik de plannen samen met hen verder uitwerk. Het uitgangspunt is dat alle elementen (heb je die puzzel weer) perfect op elkaar worden afgestemd. Uiteindelijk heeft onze samenwerking een duur van ongeveer driekwart jaar, van schets tot aan het fotomoment. Jawel, van die bekoorlijke voor- en nabehandelingsbeelden waarbij je denkt: Sjonge, dit had ik veel eerder moeten laten doen.   

Mensen blij maken, hun woongenot vergroten, ik geniet ervan. Het ontstaan van een nauwe vriendschappelijke samenwerking, vaak ook met het hele gezin, is een prachtig gegeven. Als een puzzel van 1000 stukjes waarbij je het laatste stukje van de strakblauwe lucht legt. 

Thuis is waar je hart ligt. Dit werk kun je toch alleen maar met plezier en passie doen? 

Nieuwsbrief ontvangen?